Egy kis önellátó gazdaság építgetése. Öko kolónia :)

Megtisztelsz azzal, hogy ezeket a sorokat olvasod! Köszönöm! Hogy mit találsz itt pedig tulajdonképpen a címből ki is derül, de egy picit részletezem.

Alapvetően informatikus és online területen vállalkozó vagyok. Az életem nagy része emiatt gép előtt telik. Jó ideje vonz már az, hogy emiatt kimozduljak. A vállalkozásban is mindig az volt az alapvető célom, hogy legyen egy úgymond automatikus bevételem, ami megengedi hogy mással foglalkozhassam az időm nagy részében. A cél pedig ami felé most sikerült elindulnom az, hogy felépítések egy kis öko gazdaságot, egy kis zárt klolóniát és közösséget amiben megvalósulhat az önellátás.

Ezt a „projektet” 2020. Áprilisában volt lehetőségem elkezdeni egy 3017nm-es telek megvásárlásával. A telek első része a lakhatást szolgálja majd, mögötte „konyhakert”, aztán a háziállatok, hátul pedig jelenleg 34db gyülölcsfa adja az alapot.

A célom tényleg az, hogy ez a terület képes legyen megtermelni akár egész évre a megfelelő mennyiségű napi betevőt, hogy imígyen fogalmazzak, mindemellett pedig egy minimalista és nyugodt helyet biztosítson a mindennapi élethez.

A modern világban azt hiszem ez a törekvés egyre többekben meg fog jelenni, vagy meg is jelent már újra. Az önellátás fontossága növekedhet az árak elszállásával, a különböző betegségek megjelenésével, az ipari silány minőségtől való eltávolodás miatt.

A célom egyszerűen megmutati, hogy mit mókolok, mit csinálok és miért. Ez pedig reményeim szerint ad az olvasóknek, Neked esetleg ötletet, bátorítást megerősítést… nem utolsó sorban pedig segítségért is kiálhatok itt remélem, mert minden új lesz számomra is. 😀

Amik most a fejemben vannak hogy szeretnék gondolkodni és írni róla:

  • Régi technológiák újjászületésével, a régi mesterségek előtérbe hozásával
  • Az önellátás, és a gazdálkodás, kertészkedés témaköre
  • Az életmód megváltoztatása, mely közelebb hozza a mozgást, az egészségesebb életet
  • Az életmódon keresztül az egészséges alapanyagokat, az egészséges étkezés témakörét. Recepteket, hozzávalókat.
  • Az otthoni barkácsolást, újrahasznosítást és javítást
  • A természetet, egyszerűen csak tippeket és bemutatókat hogy legyen kedvünk elhagyni a négy falat.
  • A természetvédelem, és a fenntartható jövő kérdéseit.

Remélem, hogy tényleg hasznos az itt található infó számodra, én pedig végig tudom kísérni a célom alakulását a megvalósítás utolsó lépéséig. Persze a legutolsó lépésig sosem fogok eljutni, elvégre mindig lesz valamilyen újabb ötlet. 🙂

Ha szeretnél követni akkor kérlek kövesd a facebook oldalt.

Köszi, és szép napot!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial