Teszt: Konnektorba dugható mini hősugárzó.

Az energiaárak növekedésével együtt azt hiszem mindannyian próbálunk olcsóbb, hatékonyabb fűtési megoldásokat keresni. Nem csak a gáz, hanem az áram ára is nagyot emelkedett így 2022 végén, amikor ez a bejegyzés születik. Sőt arra is figyelnünk kell, hogy nehogy kiessünk a havonta engedélyezett kvótából, mert akkor bizony akár a piaci árnál is magasabb számokat láthatunk majd havi záráskor.

Nézzük meg azt a fűtési rendszert, ami azt hiszem – legalábbis a megjelenő hirdetések alapján – igencsak divatos és keresett. Ez nem más, mint a konnektorba dugható mini hősugárzó, mely a hirdetési képek alapján csodás hőmérsékletet és izzasztó meleget fog árasztani.

Mini hősugárzó teszt

Az én választásom egy elterjedt supermarket hálózat polcáról került az asztalomra. 7.990Ft-os áron. Ezért az összegért egy 350W-os készüléket kaptam digitális kijelzővel, időzítővel és túlmelegedés elleni védelemmel. A pici kis „termo ventilátor” fekete színben érkezett.

Kibontás után azt tudom mondani, hogy az anyagválasztás nem rossz. Annyira nem a ropogós hajszálvékony műanyag borítást kapjuk. A gombok megfelelő visszajelzéssel érkezek. Oldlán van egy főkapcsoló, ami azonnal el is indítja a készüléket ha a normál beállított 20 foknál kevesebb van az adott helységben.

Mivel a készülék annyira azért nem nagy ezt az ON/OFF gombot úgy javasolnám használni, hogy a túloldalon megtámasztjuk a készüléket, különben jól megfeszítjük a konnektorban. Kilógása egyébként ahogy a képen is látszik olyan 11cm körül van, így ennyi helyet mindenképpen tervezni kell hozzá.

Hordozható hősugárzó fűtési értéke és hatékonysága

Nézzük azt a témát ami a legtöbbeket érdekel azt hiszem. Mire elég egy konnektorba dugható fűtőtest és mennyire tudja felfűteni a szobát? Azt hiszem az talán mindenki számára egyértelmű, hogy egy 350w-os hősugárzó nem tekinthető fő fűtési megoldásnak egy házba.

Hosszabb távollét után én betettem egy 15 fokos szobába, mely igen picike olyan 10nm-es. Első beindításnál amire számítani kell egy elég erős égett műanyag szag. A kis fűtőszál gyorsan felizzik benne. Mit is mondhatnék, végül is egy kicsi hajszárító csak más a formája, és körül-belül ez is a teljesítmény amit le tud adni.

Igaz, hogy elvileg van benne túlmelegedés és leégés elleni védelem, de én mégsem mertem ott hagyni, úgyhogy a hideg szobában ücsörögve próbáltam érezni azt a hőt amit lead. 40 perc működés után 16 fok lett a szobában, de lehet hogy az én testhőm többet adott hozzá. Ha az ember közel megy a készülékhez akkor jól érezhető a hő amit lead, és igen kellemes is, viszont valódi fűtésre egy ilyen kis helyiségben sem tartom megfelelőnek. Még tesztelem majd maximum hőfokra állítva hosszabb ideig.

Amire jónak gondolom az egy olyan szituáció, mikor az embernek a lába vagy a keze fázik, és akkor ott közvetlenül magára fújatja a meleg levegőt egy ilyen kis készülékkel. Akkor az kellemes támogatás tud lenni egy alap fűtés mellé. Befűteni egy szobát, és a hirdetési képeken látott szinte bikiniben izzadó modelleket utánozni viszont lehetetlen vele.

Ha nincs más lehetőségünk és e a készülék lenne az utolsó mentsvárunk akkor a fagyhaláltól talán megvédene minket, de a 18 fokos irodákat vagy osztálytermeket felfűteni titokban sem lesz képes.

Tetszett amit olvastál? 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial