2022.02.20 – Harmadik kezdet? Tavaszváró munkák

Majdnem egy éves a legutóbbi cikk a blogon. Nehéz megvalósítani a jelenlegi ingatlan mizéria helyzetben a terveket. Röviden és tömören. Az előző birtokon nem volt megoldható a lakhatás. Az elkészült tervek elkészültek, de az építkezés elkezdésére majd egy évet kellett várni. Ekkor az ár viszont 100%-al emelkedett. Pontosan 18millió forintról 36millióra. Ez az árnövekedés egyszerűen fedezhetetlen lett volna, így nem tudott megvalósulni a projekt.

Most új helyen új formában indul a munka. 2800nm zöldterület, melyhez már évek óta nem nyúltak hozzá, viszont előtte a történetek alapján mintagazdaság volt. Nincs melléképület, nincsenek ágyások, semmi. A föld nem megfelelő termelésre mivel sziklás és köves. Nagyon sok munka lesz helyre tenni, a tervek már azért körvonalazódnak.

Kezdeti lépések: Sövény és fű rendbetétele.

Adott egy nem éppen friss és üde sövény hozzávetőlegesen 100 méter hosszan. Valójában a legtöbb része elhalt öreg ágakból áll.

Tisztítás után, oldal és tetőnyírás mellett remélem sikerül majd életet lehelni a növényekbe. Szélfogóként és az őzek ellen is talán védelmet fog nyújtani. Na jó az őzek ellen talán nem, számukra a kerítés sem akadály.

Ez nem a teljes hossz, kb a fele 🙂

Ágaprító nélkül viszont mulcsot faragni a levágott és kiírott ágakból nem lesz könnyű, pedig az lenne a cél, hogy a magaságyásokban majd alapul szolgáljon. Majd megoldásra kerül ez is, viszont ott van még a második probléma, a fű állapota. Majdnem 70%-ban egy kislevelű növény borítja a területet, teljesen megtömörödött föld mellett, a kis növény levelei pedig segítenek a pangó víz megjelenésének.

Kb 2×3 méteres területről összegyűlt moha

Egy kis részen elkezdtem már a moha kiirtását, viszont a moha eltüntetése a problémát nem szünteti meg, úgyhogy a megfelelő talajlazítás és gyepszellőztetés lesz a következő lépés. Nem szeretnék elektromos berendezést használni, elvégre energiahatékonyság az egyik célom. Nézegettem egy-két tologatós kézi gyepszellőztetőt. A héten választok és jövő héten beszámolok róla hogy sikerült.

Tetszett amit olvastál? 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial